در این مقاله سعی شده تا در مورد الیوت و نئوویو توضیحاتی خدمت شما ارائه دهیم. همین اول باید به شما بگویم که نئوویو نظریه ای است، که با الیوت گره خورده و مکمل آن حساب می شود.
هدف از نگارش این مقاله این بود تا به معامله گران و فعالان بازار های مالی درک بهتری در خصوص تفاوت ها ی این دو (الیوت و نئوویو) بدهیم.
برای درک بهتر از نئو ویو ،ابتدا باید اطمینان حاصل نمایید که نظریه امواج الیوت را به خوبی درک کرده باشید. درک نظریه الیوت باعث می شود تا شناخت بهتری نسبت به الیوت از دیدگاه گلن نیلی داشته باشید.
نظریه نئوویو شکل تکامل یافته ای از تحلیل تکنیکال هست ، که به معامله گران حرفه ای در شناخت تحرکات موجی و الگوهای نوین کمک می کند. این تحرکات الگویی در مبحث تحلیل تکنیکال به سبک نئوویو ناشی از موارد حائز اهمیتی می باشند. تحولات در روانشناسی و احساسات معامله گران یکی از مواردی هست که در مبحث امواج نو یا نئو ویو به آن پرداخته می شود. علت شکل گیری الگو های موجی در نئوویو افکار، احساسات و هیجانات سرمایه گذاران فعال در بازار می باشد. تفکرات توده ای خود تلیفی از طیف وسیع اتفاقات زمینی و فرازمینی هستند.
پرداختن به تمامی این موارد در این مقاله نمی گنجد و سعی کردیم تا توضیحات سطحی تری در خصوص این علم شگفت انگیز ارائه دهیم . در کل نظریه الیوت روی این فرضیه کار می کند که تغییرات قیمت در بازار های مالی قابل پیشبینی می باشند. این حرکات قابل پیش بینی در غالب الگو هایی منظم با ضوابط قیمتی مشخص ایجاد می شوند. بنابراین میتوان پیش بینی کرد که گام های بعدی بازار به کدام جهت گسترش می یابند.
نئوویو نسخه جهش یافته و تکامل یافته الیوت هست. در الیوت به سبک گلن نیلی قوانین بسیار زیادی وجود دارد که بازار را در چهارچوبی مستحکم تر مورد بررسی قرار می دهد. قوانین درج شده در تئوری الیوت دیدگاه سطحی تری نسبت به تحرکات بازار دارد و نسبتا منسوخ شده تلقی خواهد شد. پس در مجموع نتیجه میگیریم که دیدگاه ابتدایی رالف نلسون الیوت سطحی و ذهنی بوده و عملکرد خاصی در بازار های امروزی نخواهد داشت.
آقای رالف نلسون الیوت اظهار داشت که بازار های مالی به صورت تصادفی حرکت نخواهد کرد . بررسی نظم حاکم در بازار های مالی توسط نسبت های فیبوناچی از دستاورد های جناب الیوت محسوب خواهد شد. همچنین بازار های مالی مطابق با نظم طبیعت حرکت می کنند که این مسئله خود یکی از شگفتی های این تئوری می باشد.
در تئوری موجی حرکات قیمت را موج نامگذرای میکنیم. پس از آن تحرکات موجی به دو صورت تقسیم بندی خواهند شد:
1.شتابدار
2.اصلاحی
نکته بسیار مهم اینجاست که هرچقد حرکات موجی بازار پیچیده تر شود نظریه الیوت کلاسیک ضعف بیشتری نشان می دهد و عملا بدون استفاده خواهد شد. اینجاست که میتوان به ماهیت سطحی و عدم دقت کافی در تئوری الیوت کلاسیک پی برد. دقیقا این نقطه همان جایی است که نئوویو وارد عمل می شد . با قوانین زیاد و دقیقی که سبگ گلن نیلی دارد میتوان حرکات بازار مثلا شتابدار ها را در چهارچوب بسیار دقیقتری بررسی کرد.
بنابراین نئوویو به معامله گران کمک های بسیار زیادی می کند، تا بازار را ساده تر مشاهده کنند و پیش بینی های حرفه ای تری نسبت به حرکات آینده داشته باشند. فعالان این سبک تحلیلی پتانسیل بیشتری نسبت به الیوتیسین های کلاسیک دارند، این مسئله برتری نئوویو را بیان می کند .
نظریه نئوویو برداشت الیوتیسین بزرگ آقای گلن نیلی از الیوت و بازار های مالی هست. این نظریه باعث شده تا تحولات بزرگی در نگرش به بازار ها اتفاق بیفتد و تحلیلگر با اطمینان خاطر بیشتری به فعالیت خود در بحث معاملاتی بپردازد. این اطمینان خاطر منجر به اعتماد فعالان، به بازار های مالی می شود.
نظریه موج نو باعث شده تا تعدد سناریو های موجود تحلیلی کاسته شود . به همین منظور هم حساسیت بیشتری در خصوص بررسی نسبت امواج می بایست لحاظ گردد. برخی از دستاورد های این تئوری جدید پیدایش الگو هایی نوظهور مثل ترمینال های موج 3 ممتد و الگویی هایی مانند دیامتریک و مثلث هایی متفاوت می باشد. کشف چنین الگو هایی در بازار های مالی ، آنالیز دقیقتری را میسر می سازد و باعث بهبود عملکرد تحلیلی خواهد شد. امیداورم تا در قالب این مقاله مختصر شناخت بهتری نسبت به نئوویو پیدا کرده باشید.